De geweldige gezondheidsvoordelen van Board Games

Het is tijd om de nieuwe generatie bordspellen te leren kennen ! Roep al je vrienden en familieleden bij elkaar om een gezellige bordspelavond te organiseren.

Mensen die regelmatig bordspellen spelen verminderen  als ze ouder worden drastisch hun risico op de ziekte van Alzheimer en dementie

Mensen die regelmatig bordspellen spelen verminderen als ze ouder worden drastisch hun risico op de ziekte van Alzheimer en dementie

Waarom? Bordspellen spelen – We spreken hier niet over videogames, online games of tv spelprogramma’s — is ongelofelijk goed voor jouw geestelijke en fysische gezondheid en uiteraard jouw gezond verstand. In feite, terwijl elektronische spelletjes krantenkoppen blijven halen, hebben bordspellen inmiddels een groeispurt in de afgelopen tien jaar ervaren. Er zijn nu meer dan 68.000 bordspellen en accessoires op de markt, en de verkoop bereikte meer dan $ 7,5 miljard in 2012. “Miljoenen spel liefhebbers weten al dat games zijn positief, sociaal entertainment zijn,” zei Mark Simmons, de stichter van de Nationale SpelenWeek en uitgever van Games Quarterly (TM). Maar wat sommige consumenten misschien niet weten ishoe positief de van invloed bordspelen kunnen zijn op zichzelf en hun familie.

Dus dit vakantieseizoen gaan we hieronder een kijkje nemen naar de geweldige voordelen,, genieten samen met je vrienden of familie , zittend naast het vuur, en breng de tradities van weleer terug.

 

 

Verminder uw risico op de ziekte van Alzheimer en dementie

Uit een studie in het ‘New England Journal of Medicine ‘bleek dat je hersenen uitdagen met mentaal stimulerende vrijetijdsbesteding (inclusief het spelen van bord of kaart-spellen, kruiswoordraadsels oplossen, lezen, schrijven, en muziek instrumenten bespelen) goed is voor jouw geest! Senioren die ongeveer een keer per week voor een periode van 20 jaar hebben deelgenomen aan deze activiteiten verminderen het risico op dementie met 7 procent. Degenen die vaker betrokken zijn bij deze activiteiten verminderden hun risico met meer -dan 63 procent!

Sociale vaardigheden De mens is een sociaal wezen. De behoefte aan contact met anderen is een wezenlijk onderdeel in zijn of haar leven. Dat is helemaal niets bijzonders. Wanneer iemand weinig of geen contact met anderen heeft, ligt de eenzaamheid als een belager aan de deur. Bordspellen spelen is een goede manier om je communicatieve en sociale vaardigheden te verbeteren volgens Werner Heemskerk en Filip Borgers van de bordspellenclub ‘Bordgaming inc.

 

Meer QualityFamily Time

Het spelen van een goed bord- of kaartspel is een ideale manier om de band met je vrienden te versterken,  te ont stressen en om je geest vrij te maken .

Het spelen van een goed bord- of kaartspel is een ideale manier om de band met je vrienden te versterken, te ont stressen en om je geest vrij te maken .

Voor enige tijd ononderbroken samenzitten met de familie kan voelen als een zeldzame luxe., zoals een schema trekt iedereen in verschillende richtingen, maar dit is uiterst belangrijk. Kinderen van families die regelmatig “check-in” tijden hebben, zoals een familie diner of een bordspel avond, hebben vaak een hogere zelfwaardering, halen betere cijfers op school, en hebben minder kans om alcohol te drinken of drugs. ” Als we ons niet op een of andere manier met elkaar verbinden als een gezin, hebben kinderen echt een verloren gevoel,” zegt Evelyn Petersen, educatie consultant, auteur en nationaal ouderschaps columnist. Bordspellen na een familiediner spelen is een uitstekende manier om u dichter bij uw familie te krijgen(je zult vaakverbaasd zijnwaarnaar het gesprek toe gaat), terwijl je de band met uw familie versterkt, leren kinderen om essentiële problemen op te lossen en andere cognitieve vaardigheden te oefenen. ” Kinderen zullengeduld ensamenwerken aanleren,” zegt Petersen. ” Ze krijgen ook een gevoel van verbondenheid met de groep.”   Stress ontlasten, Geestelijke en mentale balansen Relax “casual games” spelen (bord-, kaart- spellen of kruiswoordraadsels, etc.) is een uitstekende manier om te ontspannen en te relaxen, volgens een online enquêtevan RealNetworks, Inc., een games ontwerper.

Uit de enquête bleek dat:

  • 64 procent van de respondenten zei dat ze spelen als een manier om te ontspannen en te relaxen.
  • 53 procentspellen een spelvoor te ont stressen
  • 42 procent gelooft dat een spel een manier is om zijn / haar geest scherp te houden
  • 75 procent van degenen met kinderen zeiden ze zien educatieve voordelen voor hun kinderen die casual games spelen

” Het is een wild concept, maar ik zie deze trend als een manier voor vrouwen en mannen om mentale balans te vestigen en om aan een gezonde vorm van ontspanning te doen ,” zei vrouwenlifestyle experten auteur Jennifer Louden.

Je leert iemand beter kennen door een uur te spelen, dan door een jaar te praten (Plato)

 

One Response to De geweldige gezondheidsvoordelen van Board Games

  1. Walter schreef:

    Mooie post Werner! Meer van dit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *