Ontstaansgeschiedenis

Het ontstaan van een nieuwe bordspellen club:  Boardgaming Inc.

Het verhaal van deze Limburgse vereniging begint in september 2012. Op een namiddag van één van de laatste warme zomerdagen kwamen Werner Heemskerk en Filip Borgers samen om een spelletje Agricola te spelen. Beide spelers waren reeds geoefende spelers maar waren door omstandigheden de band met de bordspellen verloren. Plots werd het idee geopperd om meer mensen bij hun spelletjes te betrekken.

Als een doorwinterde ‘marketeer’ nam Werner het initiatief om flyers te maken, enkele maanden later zullen hier nog grote A4-affiches aan toegevoegd worden. Op die laatste warme zomerdag vond op die wijze de geboorte plaats van een nieuwe spellenclub.20150215_111222

Spoedig vonden de eerste leden de weg naar de vereniging en een rondvraag werd gelanceerd onder de toenmalige leden om een leuke naam te bedenken voor de club. Boardgaming Inc. werd officieel opgericht.

Er komen elke maand nieuwe leden bij. Niet alle leden zijn even actief, maar elke week slaagt Boardgaming Inc. er toch in meerdere avonden te organiseren. In de toekomst zullen er randactiviteiten worden georganiseerd, zoals een barbecue of een spellentornooi.

Momenteel heeft de vereniging meer dan 10 verschillende locaties waar op regelmatige basis spellen worden gespeeld.  Het was steeds het opzet van beide stichters een Limburgse club op te richten. Om die reden draagt de club als ondertitel dan ook ‘ Limburgse bordspellenclub ’. In stilte durft Werner ( woonachtig in Munsterbilzen ) ook al eens over de grens kijken.

Al realiseert hij zich wel dat het moeilijk is voet aan de grond te krijgen bij onze noorderburen.