Spellen

Wat voor spellen spelen wij? Ze allemaal opnoemen is onbegonnen werk. Iedereen mag spellen meenemen naar een spelavond. Uit het beschikbare aanbod wordt dan een keuze gemaakt. Hieronder staan, heel beknopt, enkele van de meer populaire spellen opgesomd om je een idee te geven van het type spellen dat we spelen. Het is dan ook absoluut niet noodzakelijk dat je deze spellen kent. Elk spel dat we spelen wordt altijd uitgelegd als er ten minste één iemand het nog niet kent (en dat is quasi altijd het geval).

De Kolonisten van Catan

De Kolonisten van Catan


De Kolonisten van Catan
Bijna iedereen kent wel De Kolonisten van Catan. Het borspel waarin je het eiland Catan bevolkt. Dorpen en steden optrekt, handelsroutes opzet en goed moet onderhandelen met je medespelers om de nodige grondstoffen te krijgen.

Links: spelregels, Speel online

 

 


Dominion - In Naam van de Koning

Dominion – In Naam van de Koning

Dominion
Dominion is een leuk, kort, maar tactisch kaartspel. Er zijn puntenkaarten waarmee je op zich niets kan doen maar die wel punten opleveren, geldkaarten die uiteraard dienen om zaken te kopen en actiekaarten. Iedere speler heeft dus zijn eigen hand, afleg- en trekstapel. Per beurt mag je een actie uitvoeren en iets kopen. Bedoeling is om de meeste punten te verzamelen. Je speelt Dominion met 2 tot 4 spelers en kan het al meespelen vanaf 8 jaar. Een spel duurt ongeveer een half uurtje. Heb je meer tijd, dan speel je gewoon enkele spellen na elkaar. Het bijzonder aan Dominion is dat je elk spel speelt met 10 actie kaarten die (al dan niet) willekeurig uit een stapel van enkele 10tallen actiekaarten worden getrokken. Elk spel speelt dus helemaal anders.

Links: SpelregelsSpeel online


Agricola

Agricola

Agricola
Bij Agricola is het de bedoeling dat je een boerderij uitbouwt. Je leest het goed: akkers omploegen en beplanten. Koeien, varkens, schapen kweken. Kamers bijbouwen aan je boerderij, je weides omheinen met hekken… Je steekt maar best de handen uit de mouwen!

Links: Spelregels

 

 

 


Brieven uit Whitechapel

Brieven uit Whitechapel

Brieven uit Whitechapel
In dit spel speel je met z’n allen tegen één. De één neemt de rol op zich van Jack The Ripper die in 5 nachten zijn slachtoffers moet zien te maken in de straten van Londen. De andere spelers nemen de rol van politieman (of vrouw) op zich en moeten samenwerken om Jack te stoppen. Razendspannend tot het laatste moment!

Links: spelregels

 

 

 


 

Flash Point - Fire Rescue

Flash Point – Fire Rescue

Flash Point
Flash Point is een co-operatief spel. Je speelt dit spel namelijk niet tégen elkaar, maar mét elkaar. Je neemt de rol van brandweerman (of vrouw) op je. Samen met je medespelers moet je een grote brand onder controle zien te houden en zoveel mogelijk slachtoffers zien te redden. Om te winnen zal je goed moetensamenwerken en doordacht te werk gaan want voor je’t weet stort het gebouw in…

Links: spelregels

 

 

 


Het Dorp

Het Dorp

Het Dorp
Het leven zoals het was: de Middeleeuwen. In ‘Het Dorp’ bepaal je het lotvan je familieleden: trouwen, kinderen, reizen, carrière maken als werkman, klerk of geestelijke… Het bijzonder aan Het Dorp is dat je personages ook sterven in het spel. Meer zelfs… het is een belangrijk onderdeel van het spelmechanisme. Iedere actie kost namelijk een hoeveelheid tijd. Is de tijd op… dan moet je één van je dorpelingen laten sterven. De truc is dan ook niet om je mensen zolang mogelijk in leven te houden, maar juist om ze op het juiste moment te laten sterven.

Links: spelregels

 


Zombicide

Zombicide

Zombicide
Zombicide is een coöperatief bordspel dat zich afspeelt tijdens een zombie uitbraak. De spelers spelen een groepje overlevenden (survivors) die in elke speelsessie een bepaalde opdracht moeten uitvoeren. Je moet bijvoorbeeld aan een gebied ontsnappen met bepaalde zaken die je moet zoeken, zoals voedsel en water. Elke overlever is een uniek personage met eigen vaardigheden die je zal moeten combineren met die van je medepselers om te overleven…

Links: spelregels (engels)

 

 


En nog véél, héél veel anderen. Ze hier allemaal opnoemen is onbegonnen werk. Voel je het kriebelen om te spelen? Of ben je gewoon nieuwsgierig, kom dan naar één van onze spelavonden en ervaar het zelf. Ervaring  is absoluut niet nodig. Bij elke spel is quasi altijd wel iemand die het nog niet gespeeld heeft en we leggen het met alle plezier uit.

7 Responses to Spellen

 1. Raymond schreef:

  Gisteren 03-10-14 alweer een gezellige gamenight gehad bij Werner, en Zombicide gespeeld! Meteen weer 5 mensen enthousiast weten te krijgen voor Ameritrash games! 😀
  Tot een volgende!

 2. dirk schreef:

  Hoi, Eerst en vooral even zeggen dat ik dit een leuk initiatief vind.
  word er bij jullie ook het spel stratego gespeeld ?

 3. Raymond Haaken schreef:

  Jazeker. Er is zelfs een toernooi 26 september in Hasselt!
  https://www.facebook.com/groups/apollo1/

 4. Steven Palmans schreef:

  Ik zag vandaag een flyer hangen op het werk, en het sprak me meteen aan! Het enige nadeel is dat ik nachtwerk doe, en dat 19:00u voor mij dus een quasi onmogelijk tijdstip is.. Zaterdagen zijn helaas ook lastig, want mijn vriendin woont in provincie Antwerpen.
  Maar toch… Ik hou zelf enorm veel van tactische bordspellen.
  Zo verleidelijk…….

  Misschien een aanrader voor de vereniging trouwens; De Kathedraal.
  Een bordspel dat zijn inspiratie vind bij de miniserie Pillars of the Earth. Zeker eens checken.

  Hopelijk tot snel eens!

 5. Ken Sporen schreef:

  Op het werk vandaag werd ik aangesproken door een klant die toevallig zag dat mijn vrouw risk star wars had gekocht.
  dank u wel Christoph voor deze uitleg en pagina!! En we gaan zeker eens gamen eh ! 🙂
  Ik heb een sh*tload aan lange strategische games zowel coop als vs !

  Civilization
  De Legendes van Andor
  een zombiespel waar ik de naam ben vergeten maar dat coop omhelst maar uitdraaid op vs 🙂

 6. glen schreef:

  ik doe 11 augustus mee groetjes glen uit lummen zet mij maar op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.